Vragen

Vaak gestelde vragen

Hier volgt een overzicht van de vragen die mij het vaakst gesteld worden: 

Wat is hypnose?
Hypnose is een kunstmatig geïnduceerde toestand van mentale en fysieke relaxatie waarin de concentratie toeneemt en je heel vatbaar wordt voor beïnvloeding van de persoon dat deze toestand ingeleid heeft (hypnotiseur).
Hoe voelt hypnose?
Hypnose voelt voor iedereen anders aan: voor sommigen is het gevoel vergelijkbaar met een diepe relaxatie, voor anderen eerder als 'verzonken zijn in de gedachten'. Iedereen die in hypnose gaat voelt in mindere of meerdere mate een ontspanning.
Zal ik "weg" en mij van niets meer bewust zijn zoals in hypnoseshows?
Dit is het grootste misverstand dat er heerst over hypnose. Niemand kan "weg" zijn in hypnose of "in slaap". In hypnose kan je altijd blijven denken, je blijft jou ook bewust van de omgeving en dito geluiden maar je bent sterk gefocust op de stem van de hypnotiseur. Ook in shows is dit het geval, anders zou de gehypnotiseerde geen opdrachten kunnen uitvoeren die dan opgelegd worden. Er kan bij ongeveer 20% van de mensen wel een heel diepe relaxatie plaatsvinden waarin die mensen zo beïnvloedbaar worden dat ze klakkeloos alles accepteren wat hen opgelegd wordt. Bij mij blijf jij jezelf, bewust en wakker. Alleen je ogen zijn gesloten maar je beseft ten allen tijde wat er gebeurt.
Zal ik iets doen wat ik niet wil?
Neen, wees gerust, niemand zal in hypnose doen wat hij/zij in het dagelijkse leven niet zou doen. Je zal mij dus ook geen geheimen verklappen of alle zelfcontrole kwijtraken.
Kan ik in hypnose blijven vastzitten?
Dat is nog nooit gebeurd in alle jaren dat ik met hypnose werk. 1 keer werd er een cliënt zodanig ontspannen dat het leek alsof hij sliep. En toch sliep hij niet want alle gemaakte veranderingen hebben direct gewerkt voor hem.
Waarvoor kan hypnose nuttig zijn?
Indien je met een gedrag zit dat jou stoort (overdadig eten, snoepdrang, angst, verdriet etc.) of mentale of fysieke klachten ervaart waarmee dokters je niet kunnen helpen, dan kan hypnose vaak een goede ondersteuning bieden.
Wat gebeurt er tijdens hypnose?
Iedereen heeft een onderbewustzijn. Je hoeft dit niet te geloven, het is een feit. Ik zal jou dit ook bewijzen tijdens de hypnosetestjes als je langskomt. Het onderbewustzijn kan aangesproken worden en eenvoudige opdrachten uitvoeren zonder dat er wilskracht moet zijn. Als hypnotiseur maak ik het onderbewustzijn duidelijk dat de klachten dat het je geeft, jou hinderen en dat je beter af bent zonder die klachten. Ik geef het de opdracht dus om die klachten te stoppen en we gaan de oorzaak ervan aanpakken. Op die manier komen wij meestal tot een duurzame verandering.
Is de verandering direct voelbaar?
Bij sommige mensen wel, bij anderen niet. Indien je met een concrete klacht langskomt en er geen verzwarende omstandigheden zijn uit het verleden (zoals een traumatische gebeurtenis bijvoorbeeld) dan volstaat 1 sessie.
Kunnen resultaten gegarandeerd worden?
Bijna 🙂 Het ding is: als je precies mijn instructies opvolgt, dan ga je gegarandeerd in hypnose. En dan zal jouw probleem in de meeste gevallen na 1 enkele sessie opgelost zijn. Of er zal op zijn minst enige verbetering zijn.
Zal ik na de sessie in staat zijn om met de wagen te rijden?
Zeker en vast; alvorens je mijn praktijk verlaat zal ik zorgen dat je helemaal fris, helder en alert bent zodat je veilig terug naar huis kunt rijden.
Waarom zijn sessies duur?
Als je mijn tarief duur vindt moet je jezelf eens afvragen hoeveel jouw probleem je kost: je wordt erdoor gehinderd om voluit te genieten van je leven of je ervaart elke dag de negatieve gevolgen ervan. Met mijn kennis, expertise en toewijding kan ik je echt wel helpen om jouw probleem op te lossen via hypnose. Echt gemotiveerde mensen die echt met een probleem zitten waar zij ook echt vanaf willen, zijn bereid om hun best te doen en hebben er geen probleem mee om mijn tarief te betalen. Mensen die maar half gemotiveerd zijn of zelfs helemaal niet wens ik niet als cliënt. Deze zijn vaak de mensen dat het direct opgeven en nadien klagen dat hypnose niet werkt. Zij vergeten er dan wel bij te zeggen dat zij van hun kant geen inspanning hebben gedaan om succes te boeken. De prijs van de behandelingen werkt dan ook psychologisch: als je gemotiveerd bent betaal je met plezier mijn tarief na jouw eerste behandeling omdat je dan al weet dat hypnose voor je werkt. Daar bovenop school ik mij geregeld bij en kost mij dit ook veel geld. Maar dit resulteert dan wel in de best mogelijke hulp voor jou.
Is er tegemoetkoming van de mutualiteit?
Neen, mutualiteiten bieden geen tegemoetkomingen bij hypnose-sessies. Anderzijds zijn de sessies meestal zo doeltreffend dat zij de investering echt wel waard zijn.

 

Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact op.

 

Top