Vragen

Vaak gestelde vragen over hypnotherapie

Wat is hypnose?
Hypnose is een geïnduceerde natuurlijke toestand van mentale en fysieke relaxatie waarin de concentratie en focus toeneemt en er makkelijker rechstreekse toegang wordt verleend tot het onderbewustzijn..
Hoe voelt hypnose?
Hypnose is een persoonlijke ervaring en voelt voor iedereen anders aan; voor sommigen is het gevoel vergelijkbaar met een diepe relaxatie, voor anderen eerder als 'verzonken zijn in de gedachten'. Iedereen die in hypnose gaat voelt in mindere of meerdere mate een ontspanning.
Zal ik "weg" zijn en mij van niets meer bewust zijn zoals je ziet in hypnoseshows?
Dit is het grootste misverstand dat er heerst over hypnose. Niemand is "weg" of "in slaap". In hypnose kan je altijd blijven denken, je blijft je ook bewust van de omgeving en geluiden. Je bent echter wel sterker gefocust op de stem van de hypnotiseur. Ook in shows is dit het geval, anders zou de gehypnotiseerde geen opdrachten kunnen uitvoeren. Bij ongeveer 20% van de mensen kan een hele diepe relaxatie/trance plaatsvinden waardoor zij zo beïnvloedbaar worden en alles lijken te accepteren, zolang het niet indruist tegen hun normen en waarden. Dit zijn vaak diegene die laatst overblijven op een podium bij een hypnoseshow.
Zal ik iets doen wat ik niet wil?
Neen! Wees gerust, niemand zal in hypnose doen wat hij/zij in het dagelijkse leven niet zou doen. Je zal mij dus ook geen informatie geven die je niet met me wil delen of alle zelfcontrole kwijt raken.
Kan ik in hypnose blijven vastzitten?
Neen! De literatuur beschrijft deze situatie,maar documenteert dit als een overgang naar een natuurlijke slaap. Als dit gebeurt tijdens een begeleide sessie wordt je natuurlijk wakker gemaakt en kan je de dag gewoon verderzetten. De geinstalleerde veranderingen werken sowieso want het onderbewustzijn luistert altijd. Bij zelfhypnose in b.v.b. een thuissituatie, val je gewoon in slaap en wordt je daaarna vanzelf wakker.
Waarvoor kan hypnose nuttig zijn?
Indien je met een gedrag zit dat jou stoort (overdadig eten, snoepdrang, angst, verdriet etc.) of mentale of fysieke klachten ervaart waarbij je naast medische opvolging bijkomende hulp wilt, kan hypnose vaak een goede ondersteuning bieden.
Wat gebeurt er tijdens hypnose?
Iedereen heeft een onderbewustzijn. Je hoeft er niet in te geloven, het is een feit. Het onderbewustzijn kan aangesproken worden en eenvoudige opdrachten uitvoeren zonder dat er wilskracht moet zijn. Als hypnotiseur maak ik het onderbewustzijn duidelijk dat de klachten dat het je geeft, jou hinderen en dat je beter af bent zonder die klachten. Ik geef het onderbewustzijn de opdracht om die klachten te stoppen. waardoor meestal een duurzame verandering bewerkstelligd wordt.
Is de verandering direct voelbaar?
Het anwoord hier is niet éénduidig ja of nee. Het hangt af van de aard van het probleem en het individu. Heel vaak wordt er al melding gemaakt tijdens de sessie van een merkbare verandering.
Kunnen resultaten gegarandeerd worden?
Feit: Als je precies mijn instructies opvolgt, dan ga je gegarandeerd in hypnose en dan zal ik in staat zijn jouw probleem bij je onderbewustzijn aan te kaarten. In de meeste gevallen zal dit al na 1 enkele sessie opgelost zijn of er zal op zijn minst enige verandering zijn. Soms is meer dan 1 sessie nodig.
Zal ik na de sessie in staat zijn om met de wagen te rijden?
Vast en zeker! Alvorens je mijn praktijk verlaat zal ik zorgen dat je helemaal fris, helder en alert bent zodat je veilig terug naar huis kunt rijden. Alleen zal je je beter voelen dan ooit!! 🙂
Is hypnose duur?
Stel je zelf eens de vraag hoeveel jouw probleem je kost: je wordt erdoor gehinderd om voluit te genieten van je leven of je ervaart elke dag de negatieve gevolgen ervan. Met mijn kennis, expertise en toewijding kan ik je helpen om jouw probleem op te lossen via hypnose. Sterk gemotiveerde mensen die echt met een probleem zitten en waar zij ook echt vanaf willen, zijn bereid mijn tarief te betalen. Mensen die maar half gemotiveerd zijn of zelfs helemaal niet gemotiveerd, wens ik niet als cliënt. Tevens geeft het mij de garantie dat je bereid bent om van jouw kant moeite te doen om de permanente verandering door te voeren. Ik hou van actienemers en ik heb er het volle vertrouwen in dat je return in levenskwaliteit een veelvoud van je investering is.
Is er tegemoetkoming van de mutualiteit?
Neen, mutualiteiten bieden geen tegemoetkomingen bij hypnose-sessies. Anderzijds zijn de sessies meestal zo doeltreffend dat zij vaak het goedkoopste alternatief zijn.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op.

Top