Slaapproblemen: oplossing via hypnose

slaapproblemen oplossen met hypnose

Slaapproblemen of insomnia komen voor bij 1 op 3 mensen. Vaak zijn ze van voorbijgaande aard en worden ze veroorzaakt door stress, een conflict of een verstoring van het bioritme. Als jouw slaap gedurende langere tijd verstoord blijft kan het zijn dat je kampt met een biologische slaapstoornis. Het is belangrijk om dit eerst grondig medisch te laten onderzoeken door een arts die verbonden is aan een slaapkliniek. Indien er medisch geen oorzaak gevonden wordt kan het verstandig zijn om hypnose te overwegen als ondersteuning om jouw slaapprobleem op te lossen. Vaak ontstaan slaapproblemen door een innerlijk conflict en gepieker en dit kan opgelost worden in 1 tot 2 hypnose sessies.

Mogelijke oorzaken van slaapproblemen

  • Verstoring van het bioritme door externe factoren (nachtshift, te laat opblijven, laat werken om een deadline te halen etc.)
  • Verstoring van het bioritme door een disbalans in de hersenen (een gebrek aan het natuurlijke slaaphormoon melatonine)
  • Mogelijks is dit een symptoom van een onderliggende aandoening (hartritmestoornissen, ademhalingsproblemen, zwaarlijvigheid, restless-leg syndroom, enz.)
  • Sommige medicijnen kunnen slapeloosheid als bijwerking hebben (cortisone, antidepressiva, bloeddrukverlagers enz.)
  • Gebruik van alcohol, koffie of energiedrankjes
  • Gepieker door een innerlijk conflict

Indien jij problemen hebt om te slapen door de laatste twee kenmerken dan wil ik jou met hypnose wel helpen om opnieuw een goede natuurlijke slaap te verkrijgen.

Hoe hypnose kan helpen bij slaapproblemen

Als jij moeilijk of niet kan inslapen omdat je bijvoorbeeld verslaafd bent aan koffie of energiedrankjes dan kan jij deze verslaving stoppen met hypnose. Of als je door gepieker de slaap niet kunt vatten dan kan hypnose een goede ondersteuning zijn om de oorzaak van het gepieker op te lossen. De meeste mensen die ik met hypnose heb kunnen helpen hun slaapprobleem op te lossen hadden eigenlijk last van een innerlijk conflict. Een ruzie met iemand, een traumatische gebeurtenis of een conflict op het werk, en ga zo maar verder. Door het onderbewustzijn de opdracht te geven om dit conflict op te lossen, verdwijnen vaak ook de slaapproblemen na hypnose.* Hiervoor volstaan in de regel 1 tot 2 sessies.

Wetenschappelijke onderbouwing dat hypnose kan helpen bij slaapproblemen

University of Zurich: "Hypnosis extends restorative slow-wave sleep, research shows." 

"Sleep researchers from the Universities of Zurich and Fribourg now prove the opposite. In a study that has now been published in the scientific journal "Sleep," they have demonstrated that hypnosis has a positive impact on the quality of sleep. "It opens up new and promising opportunities for improving the quality of sleep without drugs". Biophysiologist Björn Rasch. He heads the study at the Psychological Institute of the University of Zurich in conjunction with the "Sleep and Learning" project." - Bron: ScienceDaily, 2 June 2014

*Disclaimer: resultaten kunnen per cliënt verschillen en kunnen niet gegarandeerd worden. Ieder mens is namelijk uniek en draagt zijn/haar unieke levensgeschiedenis mee. Deze is mee bepalend is voor de ernst van de situatie en de snelheid waarmee deze opgelost kan worden. Heel soms gebeurt het dat er, ondanks mijn ingrijpen, geen verbetering plaats vindt...

Jouw investering

€150 / sessie
  • Wil je een afspraak?
Top