Home >> Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is het gebruiken van hypnose om een verbetering of zelfs oplossing te verkrijgen bij psychische en lichamelijke problemen. Een hypnotherapeut geeft verbale instructies aan een client of proefpersoon waardoor deze hypnotische fenomenen kan ervaren en in een hypnotische trance kan gaan. Een voorbeeld van een hypnotisch fenomeen is het zien en voelen opstijgen van jouw arm op mijn teken, terwijl je beseft dat je het niet zelf doet. Tijdens deze trance blijft men bewust. Men valt dus niet in een hypnotische slaap zoals showhypnotiseurs dit willen laten blijken. Men blijft dus alert maar men ervaart het effect van de verbaal gegeven suggesties. 

 

Wanneer deze suggesties waarneembaar worden wil dit zeggen dat het onderbewustzijn de suggesties aanvaardt en spontaan uitvoert. Als na herhaling het onderbewustzijn blijft doen wat de hypnotherapeut opdraagt, dan kan er overgegaan worden naar het geven van specifieke suggesties die erop gericht zijn om de gehypnotiseerde te helpen bij de klachten of problemen waarmee deze zich aangeboden heeft. Heel vaak zal ook dan het onderbewustzijn het nodige doen zodat de symptomen of problemen ofwel verzwakken of vaak zelfs helemaal verdwijnen. Dit is niet zomaar een bewering. De doeltreffendheid van hypnotherapie is intussen ook wetenschappelijk bewezen (meer wetenschappelijke info kan je vinden op de webpagina wat is hypnose).

Hypnotherapie bij lichamelijke en psychische problemen

Hypnotherapie kan ingezet worden voor een waaier aan lichamelijke en psychische problemen. Ben je op zoek naar hypnose of hypnotherapie bij jouw specifieke probleem? Klik dan even door naar alle behandelingen. Daar krijg je een overzicht van alle klachten/problemen waarbij hypnotherapie succesvol is gebleken.

 

Top