Agorafobie of pleinvrees en hypnose

Agorafobie

Agorafobie is in feite een angst dat jou weerhoudt om je vrij te bewegen en zorgt op termijn voor sociale isolatie. Je kan en durft om een onverklaarbare reden je niet of nauwelijks buiten te begeven. Alleen de gedachte al je buitenshuis te moeten begeven kan de angst triggeren. Als jij last hebt van pleinvrees of agorafobie dien je eerst jouw arts, psycholoog of psychotherapeut te consulteren. Indien jij ondanks deze goede zorgen helaas geen of onvoldoende verbetering ondervindt dan kan hypnose misschien een uitkomst bieden. Met mijn begeleiding zal ik je helpen om jouw pleinvrees los te laten. Vaak volstaat 1 sessie waarbij jij volledig alert blijft en alles kunt volgen.

Hypnose bij agorafobie/pleinvrees

Artsen kunnen helaas niets anders dan medicatie voorschrijven waar je rustig van wordt. In het beste geval onderdrukken deze de angst. Bij het niet meer innemen van deze medicatie kan de angst gewoon terugkomen. Aanvullend kan psychotherapie ook voor verbetering van jouw agorafobie zorgen. Je kan ook cognitieve gedragstherapie volgen. Als je ondanks deze hulp toch onvoldoende baat ondervindt, kan je hypnose proberen als ondersteuning. Neem een goede vriend(in) of familielid in vertrouwen en vraag dat ze jou naar mij willen brengen.

Hoe hypnose kan helpen bij agorafobie of pleinvrees

Wat er wellicht gebeurt is dat jouw onderbewustzijn om een onverklaarbare reden angst genereert om jou te beschermen tegen mogelijk gevaar. Als je in hypnose bent wordt jouw onderbewustzijn aangesproken. Ik ga het duidelijk maken dat deze angst helemaal niet meer nodig is. Omdat jouw onderbewuste het beste met je voor heeft zal het de angst sterk verminderen of gewoon stoppen. De meeste mensen zijn doorgaans goed  geholpen met 1 sessie. Tijdens een sessie in mijn praktijk val je niet in slaap en maak je bewust alles mee.

Hoe Kathleen haar agorafobie overwon met ondersteuning van hypnose

"Beste David,
Het is zes jaar geleden dat ik bij jou terecht gekomen ben via Dr Karel Ringoet. Deze had mij toen aangeraden om hypnose te volgen. En het heeft inderdaad bijgedragen tot herstel van mijn ziekte! Ben uit de sessies zelfverzekerder uitgekomen en heb geen angst meer gevoeld als ik mij buitenshuis begeef. Tot op de dag van vandaag ben ik er zelf van overtuigd dat mijn genezing enkel en alleen te danken is aan jouw sessie! Bij deze nogmaals hartelijk dank! Groetjes, Kathleen D. - Asse"*

*Disclaimer: resultaten kunnen per cliënt verschillen. In de meeste gevallen volstaat slechts 1 sessie om van jouw angst bevrijd te worden. Heel soms zijn er echter 2 sessies nodig. 

Jouw investering

€125 / sessie
  • Wil je een afspraak?
Top